Hvad er en trykprøvning? Læs med på bloggen

Hvad er en trykprøvning? Læs med på bloggen

I dag på bloggen skal det handle om, hvad en trykprøvning er. Hos Trykprøvning & Energimærkning Danmark (også kaldet TE) er de eksperter i trykprøvning af bygninger, og det er netop dette, som det skal handle om i dag her på bloggen. Læs med og lær meget mere om, hvad det er og hvorfor det er vigtigt!

Hvad er en trykprøvning?

En trykprøvning er en test af et byggeries tæthed. Man tester undertryk og overtryk i boligen, og for lige at blive lidt nørdet, så er BR10 tæthedskravet på 1,5l/s pr. m² opvarmet bruttoetageareal ved 50 Pa, lavenergi 2015/bygningsklasse 2015 er tæthedskravet på 1,0 l/s pr. m² opvarmet bruttoetageareal ved 50 Pa, og ved lavenergi 2020/bygningsklasse 2020 er tæthedskravet på 0,5 l/s pr. m² opvarmet bruttoetageareal ved 50 Pa. Hvis du ikke helt ved hvad Pa er eller hvad det svarer til, så kan du sammenligne 50 Pa med, at det blæser ca. 10m/s udenfor. Grunden til, at et firma som TE foretager en trykprøvning, er for at få energimærket et byggeri. Der skal være tæt i huse og lejligheder, så varmen ikke siver ud og byggeriet dermed ikke er godt for miljøet. Derudover kan der også skabes svamp i isoleringen, hvis der er en utæthed, og det er sundhedsskadeligt.

Tidligere projekter

På TEs hjemmeside kan du læse om nogle af deres tidligere projekter, og lære meget mere om, hvad de arbejder med. Du kan også læse om, hvad de skal bruge før en trykprøvning på netop dit firmas nybyggeri. Listen er rimelig lang, så det er med at have tungen lige i munden. Den lyder på: Byggetilladelse, facade tegninger af bygningen, plantegninger, en opdateret energirammeberegning, snittegninger med beskrivelser af konstruktionsopbygningen, energidata på vinduer/døre, samt indreguleringsrapport på ventilationsanlæg med SEL værdi. Så hvis du overejer at kontakte TE omkring en trykprøvning, kan du allerede nu klargøre papirerne. TE løser opgaver i alle størrelser lige fra erhverv til flerfamiliehuse og rækkehuse. TE har en yderst professionelt konsulentfirma, som har specialiseret os i Trykprøvning & Energimærkning af nybyggeri, og du er derfor altid i trygge hænder som kunder hos dem. De har både arbejdet med private såvel som den profesionelle bygherre eller entreprenør. Det det handler om, er at du ønsker, at komme sikkert og trygt i mål i forbindelse med ibrugtagningstilladelsens punkter indenfor Trykprøvning & Energimærkning. Du kan også læse mere om TE i pressen, da de på deres hjemmeside henviser til mange artikler skrevet omkring deres arbejde.

Læs også om andre ejendomsservice her.