Frivilligt arbejde i udlandet – det skal du vide

frivilligt arbejde i udlandet

Står du over for et sabbat år eller trænger du bare til at komme ud og opleve verden? Så er frivilligt arbejde i udlandet måske noget for dig. Det kan nemlig give en masse oplevelser og erfaring med i rygsækken. Desuden kan det være en rar afveksling fra skolebøgerne eller arbejds dagene her hjemme.

Tag springet og kom afsted

Det kan være angstprovokerende at rejse alene ud i verden, selvom det måske er noget du har overvejet længe. Fra at overveje, undersøge og have lyst til at tage afsted, kan der stadig være lang vej til rent faktisk at gøre det. Det er en stor beslutning, men jeg taler af erfaring når jeg siger, at du bare skal gøre det. Ja, det lyder klart lettere sagt end gjort, men hvor stor er chancen for at du vil fortryde at du tog afsted, mere end at du ikke tog afsted.

Jeg ville i hvert fald ikke ende med at sidde og fortryde de ting jeg ikke gjorde, da jeg havde muligheden. Jeg kan sige med sikkerhed at der kommer til at være stunder hvor du gerne vil hjem, og hvor det hele er noget møg, men du skal gøre op med dig selv om det er en chance du vil tage, i håb om at dit frivillige arbejde i udlandet, bliver en helt fantastisk oplevelse. Husk på, at du altid kan rejse hjem, hvis du ikke er glad for at være afsted.

Hvad får jeg med hjem fra mit udlands ophold?

Der er en masse at hente ved udlands ophold. Først og fremmest er det oplevelsen de fleste tager afsted for. Det kan være håbet om det fedeste sabbatår, en udfordring om at klare ting på egen på eller måske berigelsen i at gøre noget for andre. Mulighederne for at arbejde frivilligt i udlandet er mange. Det kan være alt fra undervisning i engelsk til hjælp på et børnehjem. Du får mange ting med i rygsækken bl.a:

  • Erfaring og selvstændighed
  • Medmenneskelighed og næstekærlighed
  • Noget til CV’et
  • En fed og lærerig oplevelse
  • En forandring fra hverdagen
  • Kulturforskelle

Mere og andet end frivilligt arbejde i udlandet

Når du rejser udenlands, er der selvfølgelig meget andet en frivilligt arbejde du kan lave. Du kan også tage en praktik eller studere, ligesom du kan arbejde som au-pair hos en familie eller hjælpe til på en farm. Du kan også vælge grupperejser, hvor du sammen med andre, rejser ud og oplever dele af verden.