Eva Persson vil ikke bage boller i 14 måneder

Eva Persson vil ikke være husmor

Hvornår er man en god mor? Da Eva Persson i 2016 udtalte sig om sin korte barsel, var der mange, der ønskede at svare på det spørgsmål: En god mor tager en lang barsel. En god mor bliver hjemme i 12-14 måneder og bager boller og hygger med sit barn. Eva Persson havde dog ikke lyst til at fravælge sit arbejde, og det skabte stor debat. Men kan det virkelig passe, at fremmede menneskers had og kritik skal diktere andre kvinders liv? Ikke hvis man spørger Eva Persson.

En uventet drejning

Vi er nået et langt stykke vej i kampen for ligestilling mellem mænd og kvinder. Men ifølge Eva Persson er vi langt fra i mål. Kvinder har nemlig stadig dårligere arbejdsvilkår end mænd. Derfor ville Eva Persson som et led i ligestillingsdebatten fortælle om sin barsel, men de gode intentioner fik en ubehagelig modtagelse i det offentlige. Mange mennesker synes nemlig, at det var for dårligt, at hun havde taget en kort barsel, og det skulle hun så sandelig have at vide.

Eva Persson vil vælge selv

Eva Persson vil dog ikke lade andre fortælle hende, hvordan hun skal leve sit liv. Bare fordi nogle kvinder trives med at holde en lang barsel, betyder det ikke, at det skal være normen for alle kvinder. Omvendt siger hun heller ikke, at hendes model er den rigtige. Hun mener bare, at vi skal have en mere åben debat og respektere hinandens frie valg. Vi lever i dag i 2019. Skulle det ikke være på tide, at kvinder accepteres både som mødre og karrierekvinder? Eva Persson viser nemlig, at det godt kan lade sig gøre at være begge dele, selvom det kan være hårdt. Hun har hverken lyst til eller i sinde at vælge noget fra – og da slet ikke fordi andre siger, hun bør.

Bliv inspireret 24/7

Eva Persson vil gerne inspirere andre kvinder til at være modige og tro på, at de kan det, de vil. Derfor håber hun på, at vi kan skabe en mere åben debat, hvor vi lytter til hinanden og viser større forståelse. Hvis du synes, det lyder spændende, kan du følge med i hendes liv og arbejde på de sociale medier og på hendes blog. Du kan også lytte til hendes interview på Radio24syv, hvor hun fortæller mere uddybende om sagen.