Akupunktur København: Når nåle skaber balance

Akupunktur København skaber balance i kroppen

I den traditionelle kinesiske medicin har man et meget andet syn på kroppen end i den moderne, vestlige verden. Man opfatter nemlig kroppen og sindet som en uadskillelig helhed. Derfor bruger man også akupunktur til at behandle mange forskellige sygdomme i både krop og psyke. Læs med i blogindlægget, og se, hvordan akupunktur i København kan hjælpe dig.

Kroppen er fyldt med energier

Ifølge teorien bag akupunktur er kroppen hylster for livsenergien Qi og de to kræfter yin og yang. Yin og yang er ikke bare en del af vores egen krop, men også kræfter, der findes i alt liv og i hele universet. De er kort sagt en form for kræfter, der sørger for harmoni. For det meste er der balance mellem yin og yang og harmoni i kroppen, men det kan ske, at der opstår ubalance. I det tilfælde kan det føre til en blokering af livsenergien, og det kan skabe mange forskellige sygdomme og symptomer.

Akupunktur som behandlingsform

Når der er disharmoni i kroppen, handler det om igen at skabe balance mellem yin og yang. Her viser akupunktur sig at være særdeles nyttig. Kroppen har nemlig akupunkturpunkter placeret over hele det hele. Ved at stikke nåle ind i disse punkter, kan livsenergien afbalanceres, så der igen opstår harmoni, og kroppens symptomer forsvinder. Desuden er der ikke nogen særlige bivirkninger, hvilket er en stor fordel ved at bruge akupunktur som behandlingsform.

Kan det virkelig passe?

Måske synes du, det er lidt abstrakt at skulle forholde sig til energier og akupunkturpunkter på kroppen. Men faktisk er det sådan, at man kan påvise akupunkturpunkterne ved elektriske målinger. Det er altså ikke bare det pure opspind, og sagen er, at behandlingen har hjulpet rigtig mange mennesker.

Det er forsøget værd

Den kinesiske medicin er meget gammel. Derfor er der også en del diagnoser, som man ikke stiller inden for den vestlige lægevidenskab. Hvis du har en mystisk sygdom, som ingen læger kan finde ud af at behandle, er det derfor forsøget værd at prøve akupunktur. Måske er det den behandlingsform, der skal til for at hjælpe dig.

Prøv akupunktur i København

Hvis du vil give akupunktur et skud, kan du besøge den tværfaglige behandlingsklinik Kiropraxis i København. Her ser de også kroppen som en helhed og har derfor mange forskellige behandlere – heriblandt en akupunktør – for at give dig den mest effektive behandling. Du kan læse mere om akupunktur og klinikken på Kiropraxis’ hjemmeside, hvor du også bestiller tid.