Hårtab kvinder? Nej, det sker ikke kun for mænd

hårtab kvinder

Sidder du og studser over overskriften, nu hvor der står ‘hårtab kvinder’? Mange af os er nok godt klar over at kvinder altså også kan lide af hårtab. Alligevel er fokus ofte på mænds hårtab og behandlingen heraf. Dog kan kvinders hårtab også behandles, lige så let som mænds. Det kan du læse mere om i indlægget her.

Derfor taber nogle kvinder håret

Der kan være flere forskellige årsager til hårtab for kvinder. For det første så ændrer vores hår sig løbende med årene. Det kan f.eks. blive tyndere eller fladere. Vores hår ændrer slet og ret struktur. Foruden alderens indvirkning på vores hår, så er der også mange andre faktorer i vores liv som spiller ind. Bestemte sygdomme og behandlingsformer kan medføre hårtab. For eksempel er det meget naturligt at miste hår i et kræftforløb, ved anoreksi, lupus, stress og lignende.

En ting der også er ret typisk, hvis du tænker hårtab kvinder, er at man mister hår eller at det bliver betydeligt tyndere under eller efter en graviditet. Hormoner spiller rigtig meget ind på bl.a. hårvækst. Kosten kan også have meget at sige for hvor godt vores hår gror. Selvfølgelig kan du ikke altid afgøre din hårvækst ud fra hvad du indtager, men den rette næring for håret er bestemt en vigtig faktor.

Googlede du selv ‘hårtab kvinder’?

Hvis du leder efter en kur mod hårtab, så kan vi hjælpe dig med at få et større kendskab til emnet her. Uanset om man er mand eller kvinde, så er hårtab en stor forandring af udseendet, og for nogle dermed også for selvværdet. Som kvinde især, er det ikke en sjov forandring lige pludselig at mangle hår på hovedet, have fået høje tindinger eller være blevet utroligt tyndhåret. Heldigvis er der i dag mange flere muligheder end hvad der tidligere har været. Man kan få utroligt autentiske parykker og der findes også behandlinger, som kan give dig mere hår på hovedet igen.

Behandling af hårtab for begge køn

I Danmark har vi klinikker, hvor det for både mænd og kvinder er muligt at få en hårtransplantation. Det er en operation hvor der tages hår fra ét sted på hovedet og påføres et andet sted på hovedet. Selve operationen kan overstås på nogle timer, og resultatet er slående. Googl ‘hårtab kvinder’ og du vil finde meget mere info om kvinders udfordringer med hårtab, samt info om operation og resultat.